Et godt beskrevet scope gir godt uttelling når verdier skal skapes!

Capway bygger sin forretning på Aptic-plattformen når det gjelder fakturakjøp, kontraktsfinansiering og inkassotjenester.

Capway er et svensk fintech oppstartselskap som tilbyr finansiering og hjelper selskaper med å vokse  gjennom blant annet fakturakjøp og kontraktsfinansiering.  Aptic CLVR (tidligare ARC)-plattformen var det logiske valget som medgrunnlegger Alexander D’Afflitto skulle bygge denne tjenesten på.  «Det er en veldig solid løsning som kan skreddersys til kundenes og våre behov», sier han.

Alexander D’Afflitto har vært aktiv i fordrings- og inkassobransjen i mer enn 20 år.  I løpet av denne tiden har han bidratt til etablering av flere fintech virksomheter. I 2018 var han med på å grunnlegge Capway.
– «En sentral det i vår virksomhet er kjøps- og kontraktsfinansiering. Med våre løsninger hjelper vi selskaper som trenger å øke kontantstrømmen slik at de kan skalere opp og utvikle virksomheten sin videre.

Kjerne med tilpasningsmuligheter

«Aptic sin plattform utgjør den tekniske kjernen i tjenestene vi tilbyr kundene våre», forklarer D’Afflitto. «En av de store fordelene med denne plattformen er at man som kunde selv kan bestemme hvilke deler av plattformen man vil integrere i løsningen sin, og på denne måten kan man lage sine egne prosesser, som også kan tilpasses ytterligere, uten å måtte endre kjernen i programvaren. Det gjør Aptic sin løsning ekstremt skalerbar og fleksibel.

D’Afflitto peker på integrasjonsalternativene som et godt eksempel på tilpasningsmulighetene. – «Vi kan integrere våre egne import- og eksportformater til og fra fakturaplattformen. Hvis vår kunde bruker en annen standard enn Aptic sin, kan denne standarden allikevel benyttes. Videre så kan man definere forretningsprosesser med egne tilpassede regler i standardprosessen, så som en «vennlig»  betalingspåminnelse.

Når du har definert dine krav og fokusområder, kan du være trygg på at Aptic vil kunne justere plattformen slik at den passe godt til din virksomhet.

Samskaping


Siden Aptic sin plattform utgjør ryggraden i Capways virksomhet, var en smidig implementeringsprosess avgjørende. «Jeg bistod i å lede utrullingen av Aptic-plattformen i fem av selskapene der jeg jobbet tidligere», sier D’Afflitto.  «Selv om erfaringen fra implementeringene var veldig positiv, så trenger man ikke å lede implementeringen for å kunne jobbe på plattformen. Det fine er at Aptic-teamet har et velig høyt fokus på å kartlegge omfanget av implementeringsprosjektet med fokus på struktur, detaljer og leveranser. For kunden er det vesentligste i denne prosessen å jobbe med å beskrive behov og krav tydelig. Når du har definert dine krav og fokusområder, kan du være trygg på at Aptic vil kunne justere plattformen slik at den passe godt til din virksomhet.

Når Capway påbegynte samarbeidet med Aptic, oppdaget D’Afflitto raskt at selskapet jobber hardt for å gå «hånd i hånd» med sine kunder. – På den tiden var kontraktsfinansieringsoppsettet ennå ikke «produktifisert» på plattformen, sier han. «Selv om vi også kontaktet en mer spesialisert leverandør, valgte vi allikevel Aptic på grunn av den gode erfaringen vi hadde hatt med andre faktureringsfunksjoner i fra tidligere prosjekter».
Vi satte opp en velfungerende og veltilpasset løsning i et godt samarbeid – Vi jobbet fokusert med spesifikasjonene våre, og Aptic konverterte dem til den verdiskapende og robuste løsningen vi har idag.

 
Sikker og pålitelig

Aptic er også veldig godt kjent med dynamikken i «trepartsoppsettet» vårt. – Capway jobber med fakturaene til kundene våre, som igjen også har egne kunder, sier D’Afflitto.  – Dette byr på utfordringer innen både Compliance/regeletterlevelse, GDPR og datasikkerhet. Det er godt å vite at disse områdene også dekkes godt av Aptic sin programvare. Et annet kritisk krav er selvfølgelig driftssikkerhet. – Da vi forhandlet frem avtalen med Aptic, diskuterte vi selvfølgelig nedetid. Det faktum at vi aldri hadde behov for å beregne nøyaktig den nedetid vi hadde avtalt, viser at Man som Aptic kunde kan forvente veldig god kontinuitet og driftsstabilitet. Vår opplevde «time to market» var i tråd med det vi ble lovet.

Til slutt ba vi D’Afflitto om å gi noen tips til selskaper som ønsker å implementere Aptic-plattformen. – Det viktigste er at man blir kjent med plattformen og dens  muligheter, sier han.  «Definer tydelig dine behov slik at du kan få maksimal nytteverdi av plattformen. Ta også opplæringskursene Aptic gir, og ikke nøl med å be ekspertkonsulentenetil Aptic om råd!

Les mer om Aptics factoring-løsning ved å klikke på knappen nedenfor, eller kontakt oss direkte; hello@aptic.net

About Capway

Capway offers Invoicing management, Reminder, and Debt collection services as well as financing to large and small companies. The team consists of owners and employees who have vast experience in production, customer care, and debt management in all business areas.

Visit Capways website

CapWay