Nordea Finance Equipment AS

En digital onboardingprocess för factoring

Nordea Finance Equipment (tidigare SG Finans) önskade en helt digital factoringtjänst för små- och medelstora företag som skulle kräva färre personliga kontakter genom processen och därmed skapa en snabb, smidig och kostnadseffektiv onboarding för kunden.

Lösningen blev Spring – en helt digital onboardingprocess för factoringkunder, utvecklad i samarbete med Aptic.

SPRING – En helt digital onboardingprocess för factoringkunder

Nordea utgick ifrån kundens perspektiv för att skapa en smidig  lösning och har, genom samarbete med Aptic och att se saken från en ny vinkel, lyckats skapa en innovativ factoringtjänst som är helt digital.

Hur det fungerar:

Kunden registrerar sig på Nordeas hemsida och får då reda på sin kreditlimit samt får ett erbjudande direkt.

Om erbjudandet accepteras skickar kunden in fakturorna till Nordea och får pengarna samma dag.

Avgifterna är fasta och ger kunden en tydlig överblick över kostnaderna. Nordea arbetar som ett mindre fintech bolag med distribuerade lösningar så som självbetjäning för kunden och tydlighet i priset i stället för komplicerade kalkyler.

”Vi ser att det finns ett stort behov för dessa typer av lösningar och att det finns en helt ny marknad med stor potential i detta segment. Vi går lite emot strömmen jämfört med hur många andra bolag arbetar i branschen.

Det är viktigt att inte komplicera erbjudandet. Det ska vara lätt att både bli kund och att vara kund”, säger Kjell Vegard Opheim, Head of Factoring på Nordea Finance Equipment AS.

”Samarbetet med Aptic har växt och de har varit mycket professionella i projektet, vilket möjliggjort för oss att nå marknaden med smara lösningar snabbt. De har levererat med kompetens genom hela processen”

Vill du veta hur Aptic kan hjälpa din affär att växa? Läs mer om Aptics factoringlösning nedan eller kontakta oss direkt via hello@aptic.net

Om Nordea Finance Equipment AS

Nordea Finance Equipment AS (tidigare SG Finans AS) är Norges ledande finansinstitut inom factoring  och leasing av utrustning med 360 anställda i Norden.

De har tillgångar på över 40 miljarder NOK och gjorde en vinst på 900 MNOK 2019.

Nordea Finance Equipment AS är ett helägt dotterbolag till Nordea Bank Abp och en del av Nordea Finance. Nordea finns representerat i 19 länder genom flera bank- och representationskontor och dotterbolag. De har över 30 000 anställda och över 10 miljoner kunder inom bank, kapitalförvaltning och försäkring.

Besök Nordea Finance Equipments webbsida

Nordea