8 ting å tenke på når du skal vurdere en plattform for å levere dine digitale finansielle tjenester

Det er en nokså omfattende beslutning å velge en administrasjonsløsning for din factoring, inkasso, eller utlånsvirksomhet. Det kan være vanskelig å finne veien i «jungelen» av leverandører og løsninger som tilbyr ulike alternativer, egenskaper og funksjonalitet. Likevel finnes det en avgjørende faktor, nemlig om løsningen kan imøtekomme bedriftens og kundenes behov på en best mulig måte.

Kan løsningen forenkle forretningsprosessene slik de er nå? Vil den fortsatt kunne møte disse behovene når du planlegger? Eller når du utvikler og optimaliserer for fremtiden, og ikke minst i det stadig skiftende regulatoriske landskapet i finansbransjen?

Uansett hvilken løsning som er riktig og hva dine fremtidige planer er, så skal vi gi noen vurderinger som kan hjelpe deg med å ta et bedre valg.

Nedenfor finner du noen av de spørsmålene vi anbefaler å stille til mulige systemleverandører av fintech banksystem.

1. Forstår leverandøren bransjen din?

Samarbeidspartneren din bør kjenne godt til driverne i din bransje. De bør ha en dyp forståelse av de spesifikke utfordringene som finnes i bransjen. De bør helst også kunne vise til gode referanser fra andre aktører i samme bransje. Det er viktig å ha en leverandør som er forberedt på å møte endringer i markedet. Leverandøren bør også proaktivt bidra til å introdusere ny funksjonalitet etter behov. Det vil bety mye for å gjøre løsningen best mulig på tvers av mange forretningsbehov og krav.

2. Er finanssystemet sikkert i fremtiden?

Et godt system vil sannsynligvis kunne fungere i mange år fremover. Det er ikke gitt at alle fintech-løsninger eller leverandører har evne og kapasitet til å kunne gjøre det samme. Sørg for at systemet du velger kan skaleres opp etter hvert som virksomheten din vokser. Du bør også sørge for at leverandøren kan være en diskusjonspartner. Da kan leverandøren bistå med å imøtekomme fremtiden på en best mulig måte.

3. Er løsningen enkel å koble opp til å fungere med andre systemer og tjenester?

Det bør være enkelt å integrere plattformen. Det gjelder både integrasjon med andre systemer og tjenester virksomheten din bruker regelmessig. Vi tenker her på kredittinformasjon, apper, tjenester og funksjonalitet for inn- og utdata, osv.

Integrasjonen av de beste fintech-løsningene på markedet skal, sammen med din egen plattform, gi virksomheten din et moderne og kraftig verktøy. Verktøyet skal bidra til økt verdiskaping og vekst fremover.

4. Kan man tilpasse løsningen til spesifikke behov?

Hver bedrift er forskjellig og har forskjellige behov. Det gjelder også innenfor samme bransje. Du ønsker sikkert å lage et skreddersydd tilbud for kundene dine. Da er bruken av individuelle mål avgjørende for å kunne fremheve tjenestetilbudet ditt. Samtidig vil det gjøre deg mest mulig konkurransedyktig. I tillegg vil som regel ulike brukere trenge ulike typer informasjon og tilgang. Dermed er det viktig å sørge for at systemløsningen kan tilpasses virksomheten og ikke omvendt.

hands pointing and typing on a laptop
5. Hvor raskt og enkelt kommer man i gang med å skape verdier?

Det skal være raskt og enkelt å komme i gang, men det bør fremfor alt være enkelt for dine kunder å ta i bruk systemet også. Kundene dine må for eksempel enkelt kunne koble seg til plattformen din. Da kan de videresende sine fakturaer direkte, og ideelt sett allerede den dagen avtalen er signert. Kundene skal ikke trenge å vente!

6. Hvor raskt får du tilgang til ny funksjonalitet?

«Time to Market» er ofte en viktig faktor i en verden som endrer seg hele tiden. Det er viktig at den nye funksjonaliteten legges til i systemet raskt. Oppdateringer skal være regelmessige, kontinuerlige og i «biter» som bidrar til å forkorte prosessen. Du bør alltid vite når du kan forvente at oppgraderinger og ny funksjonalitet legges til i plattformen. I vårt forrige blogginnlegg snakker vi litt mer om Aptics syn på «Time to Market».

7. Fungerer systemet internasjonalt?

Har du planer om å ekspandere internasjonalt? Da bør du velge en leverandør som har god erfaring med å levere løsninger på tvers av land og markeder. Leverandøren bør kunne bistå virksomheten i møtet med de utfordringer og muligheter som følger med eksport av tjenestene dine.

8. Finnes det et tilgjengelig og velfungerende støtteapparat?

Leverandøren du velger bør ha kompetente og kunnskapsrike medarbeidere. Da kan du få støtte, bistand, råd og opplæring. Dessuten er det gode sjanser for utvikling.

Det kan være en lang og tidkrevende prosess å finne riktig leverandør. Ved å stille de rette spørsmålene kan man korte ned tiden det tar. Da bidrar man også til å sikre et best mulig resultat for deg, virksomheten og kundene. Valg av den optimale digitale plattformen skal bidra til å kunne skape nye muligheter og innovative verdifulle tjenesteprodukter for kundene dine. Akkurat derfor er det en viktig beslutning.

Vil du vite mer om hva Aptic løsningene kan gjøre for din virksomhet? Ikke nøl med å stille meg spørsmål! Kontakt meg via LinkedIn eller e-post mari.bodal@aptic.net Les mer om Cloudware Factoring og laste ned vår whitepaper her!